Mehdi Hasan - Rezultatet e kërkimeve

Nëse nuk jeni të kenaqur me rezultatin, ju lutëm bëni një kërkim tjetër

Nëse Jezusi do të vinte këtë vit, Betlehemi do të ishte i mbyllur

Nga Mehdi Hasan Kjo është periudha e Krishtlindjeve. Por këtu duhet të marrin në konsideratë një pyetje: A do të kishin qënë në gjendje Maria dhe Jozefi të arrinin në Betlehem nëse do të bënin të njëjtin udhëtim sot? Si do të arrinte ai zdrugthtar dhe gruaja e tij shtatzanë t’i binin rreth e përqark rrjetit të vendbanimeve izraelite, postoblloqeve dhe zonave ushtarake të mbyllura në Bregun Perëndimor të pushtuar? A do t’i duhej Marisë të përjetonte lodhjen apo lindjen në një pikë kontrolli, siç ka bërë një në dhjetë gra palestineze ndërmjet vitit 2000 dhe 2007 (gjë e cila...

Pse Islamofobia është e rrezikshme?!

Nga Imar Awan | CNN Pavarësisht nëse emri Muhamet është bërë një ndër emrat më popullor për fëmijë, ose që çdo i 10-ti fëmijë në Angli është musliman, apo fakti që mishi hallall po shërbehet nëpër Pizza Hut,një histori muslimane gjithmonë ka tendencë që të bëhet më e nxitëse se sa duhet. Në të vërtetë, Islamofobia shpesh përjetësohet nga frika dhe nga ndjenja që muslimanët po marrin përsipër edhe punët tona, shtëpitë tona dhe jetën tonë,duke çuar kështu në një shoqëritë polarizuar dhe në të ashtuquajturën përplasje të qytetërimeve. Dhe është mëse e zakonshme që në çështje të tilla, si në rastin...

Si Musliman më ka ardhur “në majë të hundës” me hipokrizinë e fondamentalistëve të Lirisë së Shprehjes

Nga Mehdi Hasan | Huffington Post Të dashur ekspertë liberalë, As unë e as ju nuk e kemi pelqyer Xhorxh W. Bushin. Kujtoni deklaratën e tij foshnjore pas 11 Shtatorit: “Ose jeni me ne, ose me terroristët? Edhe tani, pas një tjetër sulmi të tmerrshëm terrorist, me sa duket ju keni huazuar slloganin e Dubya-së: “Ose jeni me lirinë e shprehjes… ose jeni kundër saj.” Ose vous êtes Charlie Hebdo… ose jeni një fanatik që e urren lirinë. Po ju shkruaj që t’ju bëj një kërkesë të thjeshtë: Ju lutëm ndaloni! Ju mendoni se po sfidoni terroristët, kur në të vërtetë jeni bërë...

Lëvizja anti-islame në Francë ka një kërkesë të re: “fshirjen e disa verseteve nga Kurani”

Nga Mehdi Hassan Ju mendoni që jeta është e keqe për myslimanët në Amerikën e qeverisur nga Trump? Pa mendoni pak për myslimanët e Francës. Gjatë viteve të shkuara, ata janë sulmuar bashkarisht dhe ndëshkuar për një seri sulmesh terroriste dhe të tmerrshme nga të ashtuquajturit xhihadistë. Më i fundit, një sulm me thikë në Paris nga një njeri që thërriste “Allahu Ekber” dhe që vrau një person dhe plagosi një tjetër javën e fundit. Ndërsa bigotria anti myslimane është shndërruar në një shënjues të republikanëve amerikanë, në Francë një bigotri ndaj tyre është tanimë bipartizane. Islamofobia gjendet si tek e majta...