[Mbi 1 milion njerëz mendohet se mbahen të burgosur në kampet e ‘riedukimit’ në krahinën kineze të Xinjiang-ut. Fotograf: Thomas Peter/Reuters]

“Pa pikë mëshire!”: New York Times publikon dokumentet ku tregohen horroret e regjimit kinez...

Me qindra faqe dokumente të brendshme të qeverisë kineze të dala në dritë tregojnë se metodat që Kina përdor për burgosjen në masë të ujgurëve dhe minoriteteve të tjera në Xinjiang janë me udhëzimin...

Epidemia neo-nazite në Gjermani: cilat janë pasojat për muslimanët dhe hebrenjtë?

Nga CJ Werleman Fuqizimi i estremizmit të krahut të djathtë në Gjermani duhet të vërë në alarm këdo. Autoritetet nuk duhet ta trajtojnë më si diçka që mund të kalohet lehtë. Një raport i kohëve...

Gjuha islamofobe në median dhe politikën shqiptare

Nga Fitim Zekthi Gjuha islamofobe në media dhe politikë nuk është thjesht racizëm, në rastin tonë ajo është edhe antishqiptarizëm dhe, për fat të keq, ajo gjendet në hapësirën tonë publike thuajse përditë. Për shkak të...

Si po i stereotipizon Netflix-i femrat muslimane

Muslimanet e Netflix-it nuk dallojnë shumë nga portretizimi që i bëhet muslimaneve në filmat e Hollivudit në veçanti dhe atyre perëndimorë në përgjithësi. Portretizimi i tyre karakterizohet nga islamofobia vetëm se në një formë të...

Raporti mbi Islamofobinë në Europë: muslimanët, viktimat kryesore të ekstremizmit të djathtë

Raporti mbi Islamofobinë në Europë 2018 hulumton në detaje dinamikat kryesore që mbështesin në mënyrë direkte ose të tërthortë fuqizimin e racizmit anti-muslman në Europë në 2018. Raporti publikohet çdo vit nga Fondacioni për...

Rasti i Tarik Ramadanit: si u orkestrua një fushatë e tërë për ta shkatërruar...

Të dhënat e fundit të gjetura nga hetimet e Brigadës Penale të Parisit e nxjerrin të pafajshëm Profesor Tarik Ramadanit nga akuzat e pabaza si dhe zbulojnë natyrën politike të ‘fiaskos gjyqësore’, sipas Organizatës...

Disa sqarime mbi shaminë dhe pse Enver Robelli është vetëm një amator i shëmtuar

Gazetari E.Robelli, që sipas të dhënave që ai jep në Facebook ka lindur dhe jeton larg dheut të tij shqiptar, çuditërisht që jo vetëm hiqet se i njeh mirë traditat islame shqiptare për shekuj...

Përballja me shkeljen e të drejtave të njeriut të komuniteteve muslimane në botë: roli...

Nga Cihat Battaloğlu Shkelja e rëndë e të drejtave të njeriut ndaj komuniteteve muslimane nëpër botë vazhdon të lërë më mijëra muslimanë të pastrehë, të lënduar ose të vdekur. Fatkeqësisht, lista e përdhosjeve ndaj muslimanëve...
Foto: Richard Dawkins, eksponent i “Ateizmit të Ri”, dhe autoor i librit me titull: “The God Delusion” i vitin 2006 [Foto: AP/Fiona Hanson]

Ringjallja e “Ateizmit të Ri”

Nga Hamid Dabashi Autori është profesor i studimeve iraniane dhe letërsisë krahasusese pranë Universitetit të Kolumbias në Shtetet e Bashkuara. Në mars të këtij viti,...

Muslimanët e Kashmirit në rrezik nga lëvizjet e fundit të Indisë

Nga Ather Zia | Al-Jazeera Qeveria nacionaliste hindu e partisë BPJ e Kryeministrit Narendra Modi ka provokuar me anë të një dekreti presidencial ku ka shfuqizuar pjesën e Kushtetutës...