fbpx

Gjenocidi ndaj muslimanëve boshnjakë i parë në kuadrin e “Luftës ndaj Tërrorizmit”

Nga Dr Harun Karčić Gogoli i Al-Kaedës në Bosnje “10 mijë muxhahidinë në Bosnje dhe Hercegovinë janë gati për një xhihad tjetër.” Kështu shkruhej në titullin i një artikulli në një gazetë të madhe serbe në...

Raporti amerikan mbi liritë fetare në botë: Sterilizimi i muslimanëve në Kinë, dëshmi e...

Një raport i publikuar nga Komisioni i Shteteve të Bashkuara për Liritë Fetare në Botë (USCIRF) paralajmëron se masat shtypëse të qeverisë kineze për kontrollin e popullsisë kundër ujgurëve dhe muslimanëve të tjerë, që...

Gangsterët e gjeopolitikës dhe plani i Izraelit për aneksimin e Palestinës

Nga Richard Falk Këto janë kohërat më të çuditshme. Për këtë pothuajse të gjithë jemi dakord. Po humbasim jetë të tëra në të gjithë botën ose nga pandemia e COVID-19 ose si rezultat i krizës shkatërruese...

Muslimanët e Ballkanit përballë sfidave të Islamofobisë?

Nga Elis Gjevori | TRT World Shqipëria, Kosova dhe Bosnja janë tre vende me shumicë muslimane në Ballkan që përballen me një retorikë të konsiderueshme anti-muslimane. Ekziston gjithashtu një kontigjent i madh i muslimanëve autoktonë...

Raporti i Islamofobisë në Europë: Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut

Fondacioni për Hulumtime Politike, Ekonomike dhe Shoqërore në Turqi (SETA), një nga think-tanket më të rëndësishme në vend, ka publikuar raportin vjetor mbi Islamofobinë në Europë për vitin 2019 të quajtur European Islamophobia Report...

Pandemia e Covid-19 nxori në pah idiotësinë e islamofobisë

Nga Mehdi Hasan | The Intercept Nëse anti-semitizmi është forma më e vjetër e urrejtjes në botë, atëherë Islamofobia është forma më e çuditshme e urrejtjes. Si mund të shpjegohet ndryshe faktin se si një pandemi...

‘CoronaJihad’: pandemia në funksion të politikave diskriminuese dhe islamofobe në Indi

Sot, ndërsa bota po lufton  me virusin Corona (COVID-19), që tashmë ka marrë qindra mijëra jetë, India po lufton me një tjetër kërcënim për jetën: urrejtjen anti-muslimane. Javët e fundit, në mediat sociale dhe...

Fajësimi i Islamit për virusin Corona ka rritur Islamofobinë në shkallë globale

Nga Basit Mahmood | Newsweek Ka pasur një rritje në krimet e urrejtjes online gjate pandemisë së virusit Corona. Shumë muslimanë kanë frikë se gjërat mund të përkeqësohen me ardhjen e Ramazanit, tha një grup...

Teoritë konspirative mbi Covid-19 vënë në shënjestër muslimanët në Indi

Nga Hannah Ellis-Petersen dhe Shaikh Azizur Rahman  Personi që rrahu Mehbon Aliun nuk tregoi fare mëshirë. Pasi e tërhoqën zvarrë në një arë në fshatin Hareuali, në skajet jug-perëndimore te Delhit, turma e goditi atë...

“Marrëveshja e Shekullit”: plani djallëzor për zhdukjen përfundimtare të Palestinës

Nga Jonathan Cook Pjesa e parë: Qëllimi kryesor i “Marrëveshjes së Shekullit” Ky plan nuk ndryshon nga të mëparshmit. “Marrëveshja e Shekullit” është thjeshtë përsëritja e rradhës e një plani djallëzor për zhdukjen e plotë dhe...