Eurocentrizmi dhe brutalizimi i Islamit

Nga Ibrahim Kalın “Çështja muslimane” sot po bëhet shpejt ajo që ishte “çështja hebraike” në Evropën e shekullit të 19-të. Qëndrimi negativ ndaj Islamit dhe bashkësive muslimane...

Blasfemuesit e Profetit: liridashësit e lajthitur dhe beteja e njeriut për lirinë e vërtetë

Nga Driton Arifi Nuk mund të vëmë asnjë të zezë mbi të bardhën në këtë trajtesë me shkas, pa vënë në pah bindjen tonë të thellë se vrasësit e mësuesit në Paris, kanë të bëjnë...

Kundërshtarët e ndërtimit të xhamisë në Prishtinë nuk e duan shqiptarinë!

Nga Fitim Zekthi Ka mes nesh një grup njerëzish, padyshim injorantë dhe dashakeqës, të cilët kanë që kur ra diktatura dhe u lejuan besimet fetare që i fyejnë myslimanët dhe islamin në forma nga më...

Një zë thërret nga Aja Sofia: Ejani në shpëtim!

Rikthimi i Aja Sofisë në xhami është një ngjarje drithëruese për çdo besimtar mysliman, që ka një njohuri elementare lidhur me historinë e saj. Përjetimin tim drithërues për këtë zhvillim, po e ndaj me...

Pse Blerim Latifi e mbron “Anton Zefin” kur e shan Adem Jasharin dhe na...

Nga Mustafë Bajrami Nuk e kam zakon të bëjë replika që ngrenë pluhur. Disa herë jam kritikuar nga miqtë e mij përse jam i tillë dhe përse nuk reagoj...

Etika e kritikës dhe një këshillë për ata që përdhosin figurën e hoxhës

Edhe pse e di që trajtimi i mëposhtëm prek ndjeshmërinë e shumë njerëzve dhe shkakton debat jo të vogël, e shoh veten të shtrënguar ta bëj këtë këshillë, edhe pse nuk kam aspak dëshirë...

Islamofobi në kohën e virusit Korona: për ata që as virusi nuk mund t’i...

Me guximin injorant të zeros, në përpjekje për të zeruar realitete  në Shqipëri, me shkrime të cilat zerojnë nënshkruesin dhe organin që i boton, këta individë kundrojnë plot mllef të kundërtën e tyre. Këta...

“Fake News”: taktikat naziste të Kinës kundër muslimanëve ujgurë

Nga Kemal Öztürk | Yeni Safak Propagandisti më i sukseshëm e më i efektshëm i luftës në botë ishte krahu i djathtë i Hitlerit, Joseph Goebbels-i. Metodat dhe taktikat propagandistike të përdorura nga Goebbels-i, që...

Pse sulmohet Elvis Naçi?

Si imam, Elvisi është sulmuar edhe herë të tjera në publik, ku mund të përmendim debatin e nxitur nga një gazetare show biz rreth përmbajtjes së njërës prej ligjeratave të tij publike. Themi sulmuar...

Memoriali, shqiptarët dhe letra higjienike

Varrezat e luftës nxisin pajtim midis popujve. Ky pajtim përtej varreve më mbush me besim të plotë”, këto janë fjalët e Gjeneral Lejtnant Dora në prani të Atasheut Ushtarak të Ambasadës Gjermane,...