Standardet e dyfishta të “terrorizmit”

Nga Elmaz Abinader Një tik-tak fillon, por nuk është as orë, as bombë me sahat. Nuk e dëgjojnë të gjithë, megjithatë numërimi mbrapsht ka filluar. Fillimi është shumë i saktë – dikush qëllon, një bombë shpërthen, disa...

Eurocentrizmi dhe brutalizimi i Islamit

Nga Ibrahim Kalın “Çështja muslimane” sot po bëhet shpejt ajo që ishte “çështja hebraike” në Evropën e shekullit të 19-të. Qëndrimi negativ ndaj Islamit dhe bashkësive muslimane...

Loja e rrezikshme me terrorizmin: terroristë të mirë e terroristë të këqij

Nga İlnur Çevik | Daily Sabah Ata në Europë që derdhnin lot krokodili për Turqinë pas serisë së shpërthimeve në Ankara dhe Stamboll, janë përballuar me një goditje të fortë pasi terrorizmi tregoi në mënyrë...

Mbi (pa)përshtatshmërinë e disa hoxhallarëve në debatet televizive

Nga Justinian Topulli Të gjithë jemi të vetëdijshëm se sot jetojmë në një epokë konsumi, të çdo gjëje që lezeton, argëton dhe kënaq çdo tekë dhe kuriozitet njerëzor. Mediat e sotme ua përmbushin dhe ua nxisin...

Basti i fundit i Trumpit

Nga Redi Shehu Pas 22 vitesh nga Akti i Kongresit për Ambasadën Amerikane në Jeruzalem, i cili parashikonte transferimin e kësaj ambasade drejt këtij qyteti, dhe pas 22 vitesh të shtyrjeve që çdo 6 muaj...

Replikë e artikullit “Sot Brukseli, terrorizmi islamik dhe Europa nesër”

Nga Sebastian Zonja Unë i dënoj rëndë sulmet terroriste të Brukselit. Janë sulme jo vetëm ndaj Brukselit, por ndaj tërë njerëzimit. Terrorizmi ka vetëm një fytyrë, dhe ajo është fytyra e krimit, e marrjes së...

Islamofobia si mjet për pastrim nga mëkatet

Nga Prof. Dr. Erol Göka Islamofobia dhe armiqësia ndaj Islamit janë shfaqur përsëri fuqishëm sot për të përmbushur nevojën e Perëndimit modern për një “tjetër” pas botës bipolare. Me këtë “tjetër” të ri është bërë...
Shumica e elitës politike në Republikën Srpska e mohon gjenocidin dhe refuzon të dënojë Mladić-in, Karadžić-in apo çdo kriminel tjetër të dënuar të luftës.

Trashëgimia e Ratko Mladić-it dhe lëshimet e Perëndimit ndaj kriminelëve të luftës

Nga Ismail Ćidić  dhe Alma Begić Më 8 qershor, një gjykatë e Kombeve të Bashkuara la në fuqi dënimin për shefit ushtarak serb të Bosnjës dhe kriminelin...

Çfarë do të thotë për muslimanët fjalimin i Cameron-it mbi ekstremizmin?

Nga Siema Iqbal I nderuar z. Cameron! A do ta dish se çfarë do të thotë për mua dhe për të tjerët si unë fjalimi juaj i kësaj jave në lidhje me radikalizimin? Pavarsisht se kam lindur...

Çekstremizimi i “tjetrit” kulturalisht

Jemi mësuar në formë rutinore të dëgjojmë për racizmin si shfaqje e shëmtuar e përbuzjes bazuar në përkatësinë biologjike të njeriut. Po ashtu jemi mësuar ta konsiderojmë atë si një ndër aktet më të...