Si dreqin arriti Donald Trumpi të bëhej president?

Nga Prof. Dr. Milazim KrasniqiAutori është studiues, gazetar. Ai është autor i librit të njohur "Nacionalizmi Shqiptar" dhe shumë veprave të tjera. Sinjalet janë që...

Rrjedhimet e sundimit osman ndër shqiptarët në prizmin e pluralizmit kritik

Nga Prof. Dr. Milazim Krasniqi Botimi i studimeve historiografike e kulturologjike nga autorë shqiptarë për periudhën, natyrën dhe rrjedhimet e sundimit osman në trojet shqiptare,...

Sfida e të qenit prind musliman në një botë islamofobe

Nga Sabina Ibarra U bë pak a shumë një vit nga Charlie Hebdo. Ky lajm më trishtoi shumë, por më tepër më trishtoi ajo që...

Lufta e justifikuar e Turqisë kundër terrorizmit

Nga Sadık Ünay Shteti turk ka çdo të drejtë ta mbrojë mirëqenien dhe sigurinë e qytetarëve të vet brenda normave  demokratike duke ndërmarrë masa sigurie...

Ibn Khalduni dhe kontributi historik i civilizimit islam në shkencën politike...

Ky artikull shqyrton teoritë politike të Ibn Khaldunit dhe kontributin historik të civilizimit islam në shkencën dhe mendimin politik perëndimor.

Deklarata e Marakeshit për të drejtat e pakicave fetare në vendet...

Vitet e fundit, disa vende me shumicë muslimane kanë qenë dëshmitare të krimeve të tmerrshme jo vetëm kundër shumicës muslimane, por edhe ndaj minoriteteve...

Të sunduar apo bashkësundimtarë?

Në konceptin nacionalist shqiptar marrëdhëniet shqiptaro-osmane deri në periudhën e Tanzimatit kanë qenë të mira, shqiptarët dhe osmanët kanë qenë aleatë me njëri-tjetrin etj....
Në foto: Egesta Lopci (në të majtë) dhe Eriomina Shahaj (në të djathtë).

Njihuni me dy gratë muslimane që çuan një pjesëz të Shqipërisë...

Suksesi përkufizohet në mënyra të ndryshme në varësi të asaj që njerëzit i japin përparësi. Për dikë suksesi mund të jetë pasurimi e për...

Çfarë mund të mësojë Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) nën presidencën...

Mbledhja e 13-të e Samitit të Konferencës Islamike u  mbajt në Stamboll në datat 14-15 Prill, ku Turqia mori presidencën e radhës për dy...

Ballkani, gropa septike që duhet mbyllur sa më shpejt

Ballkani është dhe do të mbetet rajon i trazuar, sepse është rajon në të cilin disa nga shtetet më të fuqishme (Greqia, Bullgaria e...