Politika Trump dhuratë për Izraelin, shuplakë për palestinezët

Në foto: Presidenti amerikan Donald J. Trump dhe Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu.

Që prej inagurimit të saj, administrata Trump ka ndërmarrë masa drakonike kundër institucioneve kryesore palestineze, nga mbyllja e zyrës së partisë PLO në Uashington deri tek ulja e fondeve për UNRWA-në, organizatën e OKB-së që shpërndan ndihmë jetike për mbi 5 milion refugjatë palestinezë.

Joshua