Rikthimi i Aja Sofias në xhami si shprehje e normalizimit të politikës turke dhe lirive fetare

Ankaraja i ka dhënë rëndësi pritshmerive të popullit turk, jo pritshmerive të qeverive të vendeve të tjera. Me fjalë të tjera, rihapja e Aja Sofias për adhurim është një çështje kombëtare, e jo çështje e politikës së jashtme. Nuk ka për qëllim kufizimin e të drejtave të jomuslimanëve në vend.  

Rikthimi i Aja Sofias në xhami si shprehje e normalizimit të politikës turke dhe lirive fetare
Muhittin Ataman