Rregullorja e komenteve

Në përgjithësi të gjitha komentet dhe mendimet ndryshe janë të mirëpritura, me përjashtim të atyre opinioneve që, sipas nesh,kanë përmbajtje jo etike dhe thyejnë kodin e etikës mediatike. Kësaj etike elementare duhet t’i përmbahet çdo komentues; si mos fyerja e njerëzve, mos cënimi i nderit të tjetrit.

Rregullore e përgjithshme:

  1. Komentet  nuk duhet të përmbajnë fyerje të karakterit personal të artikullshkruesve, personazheve të përfshirë në artikuj apo grupimeve shoqërore, etnike, kulturore, gjuhësore etj.
  2. Komentet nuk duhet të mbartin gjuhë urrejtjeje apo fyese ndaj të tjerëve për shkaqe të tilla si gjinia, raca, feja, etnia, gjuha, bindjet politike, fetare a filozofike, gjendja ekonomike, arsimore, sociale ose përkatësia prindërore.
  3. Komentet nuk duhet të kenë në përmbajtje të tyre fjalë që konvencionalisht në gjuhën shqipe pranohen si fjalë të pista, fyese apo denigruese.
  4. Ndalohet nxitja e urrejtjes, thirrjet për dhunë ndaj individëve, grupimeve apo institucioneve.

NA THUAJ EDHE TI MENDIMIN TËND!

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.