Tag: AMERIKA

Lufta juaj është me Islamin, kjo nuk mund të fshihet më II

Nga İbrahim Karagül Aleatët tanë na shitën. Ka filluar vetëmbrojtja Por ka disa gjëra që duhet t’i mbajmë shënim. Pasi të tejkalohet kjo situatë, Turqisë do t’i duhet të ripërcaktojë marrëdhëniet me aleatët e saj, marrëdhëniet rajonale, të vlerësojë kërcënimet dhe të përcaktojë përparësitë politike dhe ekonomike. Rrethi i aleancës, të cilës i përkasim që prej Luftës së Dytë Botërore, na ka tradhtuar. Ka bashkëpunuar me armiqtë e Turqisë. Kanë filluar të gjuajnë plumba kundër nesh, kur në fakt do të duhej ta mbronin Turqinë. Aleanca Transatlantike është në qendër të kësaj krize. SHBA-të janë në qendër të kësaj. Partnerët tanë tradicionalë europianë janë...

Islamofobia në stilin Obama

Nga Akif Emre | Yeni Şafak Të gjithë e mbani mend faktin se shumë gazetarë me kualifikime të ndryshme dhe nga sfera të ndryshme të jetës bënë komente mjaft optimiste në lidhje me zgjedhjen e presidentit Barak Obama, si presidenti i parë me ngjyrë. Pavarësisht elitës së tij të bardhë, zgjedhja e një njeriu me ngjyrë si president i vendit më të fuqishëm e të pa rival u pa si meritë e demokracisë dhe vizionit të ri të SHBA-ve për botën. U pranua si e mirëqenë se politikat hegjemoniste të zbatuara nga administrata Bush dhe neo-konët, me pretekstin e luftës kundër...

Kë duhet të fajësojmë për ISIS-in?

Nga John Bell dhe John Zada Një histori tipike nga Lindja e Mesme vijon si më poshtë: një burrë, në mes të një sheshi, pyet një plak të urtë ulur afër tij se çfarë është fati. I dituri ia kthen: “Një gërshetim i pafundmë ngjarjesh, ku secila ndikon tek tjetra. Kur pyetësi i thotë se nuk po kupton, burri i mençur bën me gisht në drejtim të turmës në rrugë: “Atë burrin po e  marrin për ta varur,” thotë ai. “A po ndodh kjo për shkak se dikush i dha atij një monedhë argjendi dhe ia mundësoi të blinte thikën për të kryer vrasjen,...