Tag: ARBANA XHARRA

Koment mbi një incident islamofob dhe gjuhën e urrejtjes ndaj femrave muslimane

Nga Nada Dosti Qenka bërë trend së fundmi në mediat sociale shqipfolëse një mënyrë për të përhapur gjuhë urrejtjeje nëpërmjet fotografive shpjeguese dhe krahasuese. Si gjithmonë, ndër viktimat e kësaj lloj gjuhe, jo rastësisht, janë muslimanët dhe veçanërisht muslimanet me shami. Njëjtë pati vepruar para disa ditësh njëfarë Mirela Jubani, që sipas facebookut është rezidente në Itali. Nuk dihet shumë për Mirela Jubanin, në ekziston vërtetë apo është thjesht një person që fshihet pas këtij pseudonimi. Megjithatë, është e qartë se ajo nuk e kursen aspak fjalorin e ulët për çdo koment të saj, që çuditërisht i adresohen vetëm Shqipërisë dhe...

Retorika islamofobe në artikullin “Gratë e reja nga Kosova prijnë kampet në ISIS”

Nga Bordi Editorial | Vërejtje për artikullin hulumtues “Gratë e reja nga Kosova prijnë kampet në ISIS”, me autore Arbana Xharrën. E lexuam me vëmendje artikullin hulumtues të znj. Arbana Xharra të titulluar “Gratë e reja nga Kosova prijnë kampet në ISIS”, të publikuar në portalin Reporter.al (nga BIRN Albania), e më pas edhe në media të tjera. Përtej fakteve dhe shifrave të sjella në artikull, sktësia e të cilave është lehtësisht e verifikueshme, ajo që na shqetëson këtu është retorika që përdor autorja për të bërë përshkrimin e situatës. Në shumë vende gjuha e përdorur është paragjykuese dhe shfaq fanatizmin e...