Tag: Edi Rama

Metafora e gabuar e Kryeministrit Rama

Observatori Kombëtar Kundër Islamofobisë shpreh shqetësimin dhe indinjatën për gjuhën aspak korrekte të Kryeministrit të Shqipërisë z. Edi Rama në një shkrim të tijin në lidhje me rrezikun e terrorizmit. Përdorimi i metaforave me ngjyrime fetare si simbole të së keqes mendojmë se nuk janë zgjedhja stilistike më e duhur. Përdorimi i perçes islame si metaforë e burgosjes, errësirës shpirtërore dhe frikës është krejt e pavend. Tregon mungesë ndjeshmërie dhe respekti ndaj një pjese të popullsisë. Pak rëndësi ka nëse janë shumicë apo jo. Z. Rama ka përdorur një gjuhë ambigue me ngjyrime islamofobe dhe ksenofobe edhe në raste të...