fbpx

Tag: Emmanuel Macron

Paralajmërimi: Franca rrezikon të përhapë Islamofobinë në krye të BE-së

Nga Dilara Aslan Identiteti kombëtar francez, siguria e brendshme dhe lufta ndaj ekstremizmit fetar do të jenë pikat kryesore në zgjedhjet franceze të vitit 2022. Kjo përkon me marrjen e drejtimit të BE-së nga Parisi, duke ngritur shqetësime se pikëpamjet e tij të ashpra mund të ndikojnë tek anëtarët e bllokut. Franca ka marrë presidencën e rradhës të Bashkimit Evropian për gjashtë muajt e ardhshëm. Megjithatë, projekt-ligji i vendit kundër radikalizmit ka krijuar tashmë një klimë të pakëndshme për muslimanët e Francës. Ekspertët janë të shqetësuar se Parisi mund të...