Tag: Facebook

Facebook nuk bën sa duhet për të parandaluar urrejtjen anti-muslimane në rrjet

Ish-punonjësja dhe sinjalizuesja Frances Haugen tha se Facebookut i mungojnë “sistemet e duhura” për t'u marrë me çështjet e përmbajtjes në nivel ndërkombëtar. Pavarësisht se në Facebook ishin të vetëdijshëm se në platformën e tyre promovohej gjuha e urrejtjes anti-muslimane, gjiganti i mediave sociale nuk ndërmorri pothuajse asnjë hap, tha ish-punonjësja dhe sinjalizuesja Frances Haugen në një ankesë të paraqitur pranë Komisionit Amerikan të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimin (SEC). Haugen citoi të dhënat e brendshme të kompanisë duke thënë se përdoruesit, Grupet dhe Faqet e RSS promovojnë narracione...