Tag: Fete monoteiste

T’i luash fenë, t’i luash…

Një artikull i kohëve të fundit nga Mustafa Nano (Gazeta Shqip) merr shkas nga disa deklarime të natyrës fetare të kryeministrit Rama gjatë vizitës së tij të fundit në New York, ku Rama, në promovimin e një modeli bashkëjetese fetare ka rrëfyer se vetë ai është katolik, e shoqja muslimane, dy fëmijë ortodoksë dhe fëmija i fundit do lihet të zgjedhë në moshë madhore. Z. Nano vë në dyshim në artikull vërtetësinë, apo qoftë mundësinë e një realiteti të tillë. Por përpara adresimit të argumentit të z. Nano, besoj se është koha të problematizojmë deklarimet dhe referencat fetare në rritje të Kryeministrit. Vajtja në Paris...