Tag: Gjenocid

Vuajtjet e muslimanëve Rohingya mund të kuptohen vetëm duke i parë me sy

Nga Maha Akeel | Ata rrinin të heshtur në kampet e tyre të improvizuara, me shikimin e mbushur me frikë, dëshpërim e pasiguri. Në fillim ngurruan të na flisnin, por pas disa pyetjeve, nisën të na rrëfenin historitë e tyre të tmerrshme se si ishin sulmuar papritur e si u ishte dashur të arratiseshin nga shtëpitë e tyre të djegura, të ndjekur nga plumbat dhe granatat, pa asgjë me vete përveç rrobave të trupit. Mezi i kishin mbijetuar udhëtimit të rëndë me këmbë që kishte zgjatur disa javë, duke kaluar lumenj e xhungla për të arritur nga Mianmari në...

Ballkani, gropa septike që duhet mbyllur sa më shpejt

Ballkani është dhe do të mbetet rajon i trazuar, sepse është rajon në të cilin disa nga shtetet më të fuqishme (Greqia, Bullgaria e Serbia) janë krijuar me anën e gjenocidit, duke i dëbuar kombet e tjera nga vatrat e veta (shqiptarët, boshnjakët, turqit, hebrenjtë) dhe duke ua grabitur pronat e duke krijuar një hartë të re e krejt të panatyrshme. Edhe pse gjenocidi i tyre, prej Krizës Lindore e deri në dy luftërat ballkanike dhe në dy lufëtrat botore ka pasur sukses, pasi janë krijuar shtete nacionale të trojet e pushtuara, qëndrueshmëria dhe paqja nuk janë arritur kurrë....

Përballë një Serbie gjenocidiale të rilindur

Në Serbi kanë shpërthyer kërcënimet ndaj Kosovës, siç shpërthen një kanalizim. Gojët e ndyra të fashistëve të tërbuar serbë nuk zgjedhin fjalë, veçse shfryjnë një tërbim zoologjik ndaj çdo gjëje shqiptare. Aksionet kundër anëtarësimit eventual të Kosovës në UNESKO, ia kanë kaluar edhe propagandës barbare të kohës së Millosheviqit:  tash Kosovën e krahasojnë edhe me ISIL-in, ndërsa  manastiret serbe me Palmirën e gjymtuar nga barbarët isilianë. Ndërsa, e vërteta është se shqiptarët nuk kanë të bëjnë asgjë me mendësinë barbare të ISIL-it, sepse janë shqiptarët ata që i kanë ruajtur me shekuj edhe manastiret serbe, siç i kanë ruajtur...