Tag: GJUHA E URREJTJES

Facebook nuk bën sa duhet për të parandaluar urrejtjen anti-muslimane në rrjet

Ish-punonjësja dhe sinjalizuesja Frances Haugen tha se Facebookut i mungojnë “sistemet e duhura” për t'u marrë me çështjet e përmbajtjes në nivel ndërkombëtar. Pavarësisht se në Facebook ishin të vetëdijshëm se në platformën e tyre promovohej gjuha e urrejtjes anti-muslimane, gjiganti i mediave sociale nuk ndërmorri pothuajse asnjë hap, tha ish-punonjësja dhe sinjalizuesja Frances Haugen në një ankesë të paraqitur pranë Komisionit Amerikan të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimin (SEC). Haugen citoi të dhënat e brendshme të kompanisë duke thënë se përdoruesit, Grupet dhe Faqet e RSS promovojnë narracione...

Akademikë nga e gjithë bota, në Stamboll për Islamofobinë: kush po e ushqen dhe si frenohet

Nga Riyaz ul Khaliq | AA Mbi 20 akademikë dhe ekspertë nga mbarë bota janë mbledhur sëbashku në një konferencë 3-ditore në Stamboll për të adresuar shkaqet gjeopolitike të Islamofobisë. Ata e përshkruan Islamofobinë si një kërcënim të rrezikshëm, jo vetëm për myslimanët, por për të gjithë njerëzimin. “Në Myanmar, Rohingyat vendas janë dhunuar, vrarë dhe dëbuar për shkak të besimit të tyre mysliman”, tha Mehmet Bulut, rektor i Universitetit Sabahattin Zaim në Stamboll, i cili organizoi konferencën. Bulut tha se është detyrë e të gjithë “qytetarëve të shqetësuar të botës” që ta adresojnë problemin e tmerrshëm të Islamofobisë në të gjitha...

Koment mbi një incident islamofob dhe gjuhën e urrejtjes ndaj femrave muslimane

Nga Nada Dosti Qenka bërë trend së fundmi në mediat sociale shqipfolëse një mënyrë për të përhapur gjuhë urrejtjeje nëpërmjet fotografive shpjeguese dhe krahasuese. Si gjithmonë, ndër viktimat e kësaj lloj gjuhe, jo rastësisht, janë muslimanët dhe veçanërisht muslimanet me shami. Njëjtë pati vepruar para disa ditësh njëfarë Mirela Jubani, që sipas facebookut është rezidente në Itali. Nuk dihet shumë për Mirela Jubanin, në ekziston vërtetë apo është thjesht një person që fshihet pas këtij pseudonimi. Megjithatë, është e qartë se ajo nuk e kursen aspak fjalorin e ulët për çdo koment të saj, që çuditërisht i adresohen vetëm Shqipërisë dhe...