Tag: hebrenjtë

Epidemia neo-nazite në Gjermani: cilat janë pasojat për muslimanët dhe hebrenjtë?

Nga CJ Werleman Fuqizimi i estremizmit të krahut të djathtë në Gjermani duhet të vërë në alarm këdo. Autoritetet nuk duhet ta trajtojnë më si diçka që mund të kalohet lehtë. Një raport i kohëve të fundit zbuloi se aktivistët e krahut të djathtë të lidhur me ushtrinë dhe personelin policor kanë filluar të përgatitën për të kryer sulme terroriste. Kur një esktremist i krahut të djathtë vrau Walter Lubcke në qershor, një politikan pro refugjatëve, Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Mass tha se vendi i tij e ka gjetur vetën në mes të një epidemie terroriste neo-naziste. “Tetëdhjetë vjet që nga...