fbpx

Tag: Islamo-majtizmi

‘Islamo-majtizmi’: Franca hyn në epokën e McCarthizmit

Nga Ali Saad “Islamo-majtizmi” është dredhia e rradhës e luftës kundër disidentëve në Francë. Është një mjet i leverdisshëm për të heshtur si kundërshtarët politikë ashtu edhe ata muslimanë që kundërshtojnë Islamofobinë dhe racizmin që ka pllakosur shtetin dhe shoqërinë franceze. Javët e fundit, një valë polarizimi politik ka goditur Francën. Koncepti i “islamo-majtizmit” ka zënë një vend qendror në debatin e nxehtë kulturor. Në një intervistë për CNews, i barazvlefshmi francez i Fox News, Ministrja e Arsimit të Lartë dhe Hulumtimeve Frédérique Vidal...