Tag: ISLAMOFOBIA NË RRJETET SOCIALE

Koment mbi një incident islamofob dhe gjuhën e urrejtjes ndaj femrave muslimane

Nga Nada Dosti Qenka bërë trend së fundmi në mediat sociale shqipfolëse një mënyrë për të përhapur gjuhë urrejtjeje nëpërmjet fotografive shpjeguese dhe krahasuese. Si gjithmonë, ndër viktimat e kësaj lloj gjuhe, jo rastësisht, janë muslimanët dhe veçanërisht muslimanet me shami. Njëjtë pati vepruar para disa ditësh njëfarë Mirela Jubani, që sipas facebookut është rezidente në Itali. Nuk dihet shumë për Mirela Jubanin, në ekziston vërtetë apo është thjesht një person që fshihet pas këtij pseudonimi. Megjithatë, është e qartë se ajo nuk e kursen aspak fjalorin e ulët për çdo koment të saj, që çuditërisht i adresohen vetëm Shqipërisë dhe...