Tag: Lindja e Mesme

Pasi vajtuam për homoseksualët në Amerikë a do të kujtohemi tani për 50 fëmijët e masakruar në Siri?

Ngjarja e tmerrshme në klubin e natës në Orlando, SHBA, u dënuar nga të gjithë, nga të katër anët e botës, ndërkohë për një pjesë tjetër të botës, ku ndodhin vrasje dhe masakra të përditshme, askush nuk duket se shqetësohet më. Ajo është Siria. Njerëzit nëpër botë duket se janë mësuar tashmë të dëgjojnë çdo ditë për vrasjen e civilëve në luftën e Sirisë. Madje, duket se askush nuk i llogarit më numrat e të vrarëve. Por ajo që duhet të dimë është se konflikti kohët e fundit është ashpërsuar ndjeshëm. Vetëm gjatë javës së parë të Muajit të Ramazanit, janë vrarë...

Lufta juaj është me Islamin, kjo nuk mund të fshihet më II

Nga İbrahim Karagül Aleatët tanë na shitën. Ka filluar vetëmbrojtja Por ka disa gjëra që duhet t’i mbajmë shënim. Pasi të tejkalohet kjo situatë, Turqisë do t’i duhet të ripërcaktojë marrëdhëniet me aleatët e saj, marrëdhëniet rajonale, të vlerësojë kërcënimet dhe të përcaktojë përparësitë politike dhe ekonomike. Rrethi i aleancës, të cilës i përkasim që prej Luftës së Dytë Botërore, na ka tradhtuar. Ka bashkëpunuar me armiqtë e Turqisë. Kanë filluar të gjuajnë plumba kundër nesh, kur në fakt do të duhej ta mbronin Turqinë. Aleanca Transatlantike është në qendër të kësaj krize. SHBA-të janë në qendër të kësaj. Partnerët tanë tradicionalë europianë janë...

Siria midis mëshirës së Turqisë dhe planit të Europës

Nga Erdal Tanas Karagöl | Yeni Şafak Problemi i refugjatëve sirianë që filloi me ardhjen e refugjatëve sirianë në Turqi në 2011, nuk është më një probleme vetëm i Turqisë, por është bërë problemi humanitar më i nxehtë në botë. Sipas raportit të UNHCR-së të muajit nëntor, numri i refugjatëve që janë strehuar në Turqi ka arritur në 2,287,360. Megjithatë, ky është vetëm numri i refugjatëve të regjistruar. Pritet që me valën e fundit të refugjatëve ky numër të arrijë në 3.5 milionë. Krahasuar me vendet e tjera, duket qartë që Turqia ka mbajtur një përgjegjësi të madhe materiale dhe shpirtërore në çështjen...

Mos fajësoni selefijtë për ISIS-in

Nga Zaid Shakir Vala e madhe e negativitetit kundër Islamit dhe muslimanëve e nxitur në një masë të madhe nga veprimet gjakftohta të vrasësve “xhihadistë” dhe e ushqyer vazhdimisht nga mediat kryesore është shqetësuese për shumë njerëz, përfshirë muslimanët. Për këtë arsye, ka një kërkesë të madhe për përgjigje dhe gjetjen e një zgjidhjeje. Rezultat i këtij dëshpërimi është edhe tendenca për t’i dhënë ngjyrime dhe nuanca historike analizave mbi rrënjët e dhunës “xhihadiste. E kjo duket shumë qartë në argumentet që sjellin disa kur thonë se dhuna maniake e grupeve si Boko Haram-i dhe ISIS-i vjen si pasojë e rrënjëve...