Tag: LUFTRA DHE KONFLIKTE

Kë duhet të fajësojmë për ISIS-in?

Nga John Bell dhe John Zada Një histori tipike nga Lindja e Mesme vijon si më poshtë: një burrë, në mes të një sheshi, pyet një plak të urtë ulur afër tij se çfarë është fati. I dituri ia kthen: “Një gërshetim i pafundmë ngjarjesh, ku secila ndikon tek tjetra. Kur pyetësi i thotë se nuk po kupton, burri i mençur bën me gisht në drejtim të turmës në rrugë: “Atë burrin po e  marrin për ta varur,” thotë ai. “A po ndodh kjo për shkak se dikush i dha atij një monedhë argjendi dhe ia mundësoi të blinte thikën për të kryer vrasjen,...