Tag: Muslimanët Rohingya

Vuajtjet e muslimanëve Rohingya mund të kuptohen vetëm duke i parë me sy

Nga Maha Akeel | Ata rrinin të heshtur në kampet e tyre të improvizuara, me shikimin e mbushur me frikë, dëshpërim e pasiguri. Në fillim ngurruan të na flisnin, por pas disa pyetjeve, nisën të na rrëfenin historitë e tyre të tmerrshme se si ishin sulmuar papritur e si u ishte dashur të arratiseshin nga shtëpitë e tyre të djegura, të ndjekur nga plumbat dhe granatat, pa asgjë me vete përveç rrobave të trupit. Mezi i kishin mbijetuar udhëtimit të rëndë me këmbë që kishte zgjatur disa javë, duke kaluar lumenj e xhungla për të arritur nga Mianmari në...