fbpx

Tag: Nada Dosti

Intervistë me Nada Dostin: Si po fuqizohet Islamofobia online

Është publikuar para disa ditësh Raporti Europian mbi Islamofobinë ku përfshihet dhe Raporti mbi Shqipërinë me autore studjuesen dhe gazetaren Nada Dosti. Raporti mbi Shqipërinë vë theksin të rritja e Islamofobisë në internet, përfshirë portalet e lajmeve dhe rrjetet sociale, të cilat mbeten mënyra kryesore për promovimin e gjuhës së urrejtjes anti-muslimane. Këto platforma përdoren nga gazetarë, figura publike dhe qytetarë për të përhapur ndjenja anti-muslimane. Observer.al ka zhvilluar një bisedë me autorën për të mësuar më shumë mbi gjetjet e raportit. Çfarë është Raporti Europian për Islamofobinë...