Tag: OIC

Përpara se tanket të arrijnë në dyert e Qabes

Nga İbrahim Karagül Pohimi se “muslimanët do të përfshihen nga luftërat e brendshme”, se “një gjendje lufte do të mbajë peng zemrën e Islamit”, dhe pohimi, “lufta civile e Islamit”, po bëhen dita ditës realitet. Vendet dhe organizatat në rajon – duke besuar se po promovojnë interesat e vendeve të tyre në bazë të asaj që ata besojnë se është e vërtetë – po ndihmojnë pa dashje në shkërmoqjen e qyteteve dhe vendeve në rajon. Dobësitë e rajonit po përdoren si justifikim për valën e pushtimeve të jashtme, që po përjetohet. Po shfrytëzohet lakmia dhe ëndrrat ekspansioniste të vendeve të rajonit për...

Çfarë mund të mësojë Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC) nën presidencën e Turqisë?

Mbledhja e 13-të e Samitit të Konferencës Islamike u  mbajt në Stamboll në datat 14-15 Prill, ku Turqia mori presidencën e radhës për dy vitet e ardhshme. Nga Prof. Erdal Tanas Karagöl Me çfarë merret Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OIC)? Cili është misioni dhe qëllimi i saj? Çfarë të ardhme parashikon ajo për vendet muslimane islame dhe shoqëritë muslimane? Fakti që po bëhen këto pyetje është një tregues se struktura e OIC-së dhe rrethi vicioz ku ka rënë ka filluar të vihet në pikëpyetje. Për fat të keq, niveli i ndikimit është mjaft i ulët në arenën ekonomike dhe politike të kësaj organizate prej...