Tag: Sheriati

Mos e fajësoni Sheriatin për ekstremizmin – fajësoni kolonializmin

Nga Mark Fathi Massoud Duke iu referuar asaj se “ekstremistët islamikë” duan të imponojnë rregulla fetare fundamentaliste në komunitetet amerikane, ligjvënësit e krahut të djathtë në dhjetra shtete të SHBA-ve kanë tentuar ndalimin e Sheriatit, një term arab që shpesh nënkuptohet si ligj islamik. Këto debate politike – që citojnë terrorizmin dhe dhunën politike në Lindjen e Mesme për të argumentuar se Islami është i papajtueshëm me shoqërinë moderne – përforcojnë bindjet e gabueshme që bota muslimane është e pa civilizuar. Ata gjithashtu pasqyrojnë injorancën e tyre lidhur me Sheriatin, pasi Sheriati realisht nuk është një kod i rreptë ligjor. Sheriati do...