Tag: SIRIA

Pasi vajtuam për homoseksualët në Amerikë a do të kujtohemi tani për 50 fëmijët e masakruar në Siri?

Ngjarja e tmerrshme në klubin e natës në Orlando, SHBA, u dënuar nga të gjithë, nga të katër anët e botës, ndërkohë për një pjesë tjetër të botës, ku ndodhin vrasje dhe masakra të përditshme, askush nuk duket se shqetësohet më. Ajo është Siria. Njerëzit nëpër botë duket se janë mësuar tashmë të dëgjojnë çdo ditë për vrasjen e civilëve në luftën e Sirisë. Madje, duket se askush nuk i llogarit më numrat e të vrarëve. Por ajo që duhet të dimë është se konflikti kohët e fundit është ashpërsuar ndjeshëm. Vetëm gjatë javës së parë të Muajit të Ramazanit, janë vrarë...

Siria midis mëshirës së Turqisë dhe planit të Europës

Nga Erdal Tanas Karagöl | Yeni Şafak Problemi i refugjatëve sirianë që filloi me ardhjen e refugjatëve sirianë në Turqi në 2011, nuk është më një probleme vetëm i Turqisë, por është bërë problemi humanitar më i nxehtë në botë. Sipas raportit të UNHCR-së të muajit nëntor, numri i refugjatëve që janë strehuar në Turqi ka arritur në 2,287,360. Megjithatë, ky është vetëm numri i refugjatëve të regjistruar. Pritet që me valën e fundit të refugjatëve ky numër të arrijë në 3.5 milionë. Krahasuar me vendet e tjera, duket qartë që Turqia ka mbajtur një përgjegjësi të madhe materiale dhe shpirtërore në çështjen...