Tag: Tarik Ramadan

Tariq Ramadani: Natura politike e një procesi të padrejtë

Nga Alexandre David Kërkesa për lirimin e Profesor Tarik Ramadanit, e dorëzuar nga avokati i tij këtë 29 Tetor, u mohua përsëri. Arsyetimi i gjyqtarëve, i parë nga shumë si skandal gjyqësor, është bërë gjithnjë e më i sforcur gjatë këtij procesi hetimor, i cili po zgjat prej dymbëdhjetë  muajsh. Intervistat me dëshmitarët, telefonatat dhe kërkimet në kompiuter zbulojnë elementë shfajësues. Por, shumë pak prej këtyre provave janë marrë në konsideratë nga gjyqtarët.* Në refuzimin e fundit, gjyqtarët nuk e përmendën më Henda Ayarin, paditësen, e cila prej kohësh tashmë nuk ka qenë në gjendje të ofrojë informacione në lidhje me...