Tag: Tokenizmi

Islamofobia prek edhe jomuslimanët

Nga Stephen Goeman Ekziston një trend shqetësues: me një frekuencë alarmuese, po degjojmë histori të amerikanëve me ngjyrë që vriten apo sulmohen vetëm pse ngjajnë si muslimanë. Në një rast të kohëve të fundit , një banor i Floridas u qëllua disa herë me një armë jashtë Walmartit. Viktima, Cameron Mohammed, në fakti ishte i armatosur me një armë të vërtetë,  por zgjodhi që të mos qëllonte. Ndërkohë që ky veprim – apo mosveprim – mund të kishte nxitur një diskutim të rëndësishëm mbi faljen dhe etikën e mjajtjes së armëve, kjo ngjarje gjithashtu tregon një karakteristikë thelbësore të Islamofobisë:...