Tag: Vatikani

Një mesazh islamofob nga Vatikani me rastin e muajit të Ramazanit

Këshilli Pontifik i Vatikanit për Dialogun Ndër-fetar ka publikuar një mesazh urimi drejtuar muslimanëve me rastin e Ramazanit dhe Fiter Bajramit me titull: “Të krishterë dhe muslimanë: sëbashku kundër dhunës  në emër të fesë.” Por përmbajtja e mesazhit ka shkuar shumë larg. Thirrja që muslimanët dhe të krishterët të jenë “sëbashku” ka humbur vetëm pak rreshta pas fillimit të mesazhit. Teksi në fjalë është shndërruar në një seri të gjatë akuzash dhe leksionesh nga lidershipi i krishterë drejtuar muslimanëve. Autorët e tekstit me sa duket kanë harruar se ky mesazh nuk u drejtohet një bande ekstremistash, të cilët kryejnë krime...