Çfarë është “Harta e Islamit” dhe pse shteti vë në rrezik muslimanët në Austri

Qeveria austriake akuzohet se ka ekspozuar publikisht të dhënat e ndjeshme të 620 shoqatave dhe udhëheqësve muslimanë përmes të ashtuquajturës “Hartë Kombëtare e Islamit.” Qeveria e djathtë austriake kërkon të mbrojë një qasje për domosdoshmërinë e një "Harte të Islamit" , gjë e cila ka ngjallur protesta nga komuniteti musliman i vendit dhe ka shtuar  gjithnjë e më shumë...

Si ndikoi 11 Shtatori në luftën e rreme të Kinës kundër terrorit

Nga Kristian Petersen | Al Jazeera Gjatë dy dekadave të fundit, kriza në...

Trashëgimia e Ratko Mladić-it dhe lëshimet e Perëndimit ndaj kriminelëve të luftës

Nga Ismail Ćidić  dhe Alma Begić Më 8 qershor, një gjykatë e Kombeve të Bashkuara la në...

Dënimi i Islamofobisë nuk mjafton

Nga Yasir Qadhi  Është e qartë se ekziston një artileri e vazhdueshme mesazhesh...

Çfarë mund t’i mësojë Islami botës sot mbi racizmin dhe barazinë?

Nga Asma Afsaruddin Një ditë, në Mekë, Profeti Muhamed trondimi pasuesit e tij...

Intervistë me Besnik Sinanin: Islamofobia tek shqiptarët ka natyrë identitare

Besnik Sinani është doktorant në studimin e historisë, shoqërive, kulturave dhe religjionit islam në “Frei Universität” të Berlinit në Gjermani. Studimet e masterit i...

Retorika islamofobe në artikullin “Gratë e reja nga Kosova prijnë kampet në ISIS”

Nga Bordi Editorial | Vërejtje për artikullin hulumtues “Gratë e reja nga Kosova prijnë kampet në ISIS”, me autore Arbana Xharrën. E lexuam me vëmendje artikullin...

Media si dhunuese e dinjitetit njerëzor dhe nxitëse e paragjykimeve

Historia e Adrianës, vajzës e cila deklaroi se ishte dhunuar seksualisht, është edhe historia e mijëra femrave të tjera shqiptare, viktima të dhunës seksuale,...

Tonet islamofobe të Fevziut në “Opinion”, tregues të normalizimit të Islamofobisë në media

Nga Bordi Editorial | Koment mbi emisionin "Opinion" të gazetarit Blendi Fevziu. Observatori Kombëtar Kundër Islamofobisë e ka ndjekur...

Vendimi tronditës i Gjykatës Evropiane: Hixhabi mund të ndalohet në vende e punës

Gjykata e Lartë Evropiane ka vendosur që punëdhënësit të mos lejojnë që punonjësit e tyre të mbajnë simbole të dukshme fetare,...

Çfarë është “Harta e Islamit” dhe pse shteti vë në rrezik muslimanët në Austri

Qeveria austriake akuzohet se ka ekspozuar publikisht të dhënat e ndjeshme të 620 shoqatave dhe udhëheqësve muslimanë përmes të ashtuquajturës “Hartë Kombëtare...

Plus
Suplement

Roli i të krishterëve sionistë në kolonizimin e Palestinës

Nga Jonathan Brenneman dhe Aidan Orly Gjatë javëve të fundit, bota ka qenë dëshmitare...

Përdorimi i bektashinjve shqiptarë nga propaganda e Izraelit

Para disa ditësh, kur opinioni publik ndërkombëtar dhe në veçanti besimtarët muslimanë po përjetonin me dhimbje dhe me reagime dënuese, sulmet...

Farid Hafez: Si u bëra “terrorist” brenda natës

Nga Farid Hafez Nga një studjues që analizon racizmin, që flet të vërtetën përballë pushtetit dhe që përfaqëson të margjinalizuarit, unë u shndërrova në “terrorist” brenda natës.

Një vështrim alternativ i kuptimit të terrorizmit dhe shkaktarëve të tij

Nga Antonella Randazzo Termi "terrorizëm" është shpikur në shekullin e 19-të, dhe është përdorur për kolonitë indigjene të cilat kundërshtonin dhe donin t’i rezistonin dhunës dhe pushtimit të fuqive europiane në Afrikë dhe Azi. Oligarkitë europiane, për të patur fuqinë...

NA THUAJ EDHE TI MENDIMIN TËND!

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.