Buletini

Këtu do të pasqyrohen zhvillimet që kanë të bëjnë me Islamofobinë në rajon dhe në botë.

Akademikë nga e gjithë bota, në Stamboll për Islamofobinë: kush po...

Nga Riyaz ul Khaliq | AA Mbi 20 akademikë dhe ekspertë nga mbarë bota janë mbledhur sëbashku në një konferencë 3-ditore në Stamboll për të...

Emigrantët sirianë përballen me Islamofobi dhe diskriminim në Europë

Shumë qytetarë europianë nuk duken aspak entuziastë për të pranuar më shumë refugjatë sirianë që ikin nga lufta dhe varfëria në Siri. Kjo “krizë”...
Vendimi tronditës i Gjykatës Evropiane: Hixhabi mund të ndalohet në vende e punës

Vendimi tronditës i Gjykatës Evropiane: Hixhabi mund të ndalohet në vende...

Gjykata e Lartë Evropiane ka vendosur që punëdhënësit të mos lejojnë që punonjësit e tyre të mbajnë simbole të dukshme fetare,...

Një grua muslimane rrihet me grushta në mes të rrugës

Policia ka nisur hetimet pas sulmit “racist” nga një grup femrash ndaj një nëne muslimane të mbuluar, e cila kishte shkuar te merrte fëmijët...

Raporti mbi planin gjenocidial të Kinës: ‘derisa të gjitha kombësitë muslimane...

Nga Riyaz Ul Khaliq | AA Kina po kryen gjenocid kundër komunitetit ujgur në rajonin autonom të Xinjiangut, thotë...

Raporti: E djathta ekstreme në Europë ushqen Islamofobinë me teori konspirative

Me kontributin e 35 studiuesve, ekspertëve dhe aktivistëve të shoqërisë civile të specializuar në racizëm dhe të drejtat e njeriut, botimi i pestë i...

Sunitë irakenë akuzojnë milicitë shiite për vrasjen e imamëve dhe dijetarëve

Një grup iraken ka akuzuar milicitë shiite në Diyali se kanë kryer vrasje në mënyrë sistematike të imamëve dhe dijetarëve suni, raporti të premtën...

Vendimi historik i OKB: Ndalimi i Burkës në Francë, shkelje e...

Në një vendim historik ditën e martë, Komiteti për të Drejtat e Njeriut të Kombeve të Bashkuara ka gjetur se ligji francez që ndalon...

T’i përgjigjesh urrejtjes me dashuri

Një grua nga Ohio e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e cila ishte e vetmja që u paraqit përpara një xhamie në zonë për...

Studimi: Ja si po e deformon media përceptimin tonë ndaj terrorizmit

Studimi: Ja si po e deformon media përceptimin tonë ndaj terrorizmit